Application Programming Interfaces

Alles en iedereen op de wereld is steeds meer ‘connected’. Hoe is dit mogelijk en hoe werkt dit? Hoe komt data van de ene plek naar de andere? Hoe communiceren verschillende software programma's en apparaten met elkaar en software programma's onderling met elkaar, zodat u bijvoorbeeld met één gebruikersnaam en wachtwoord ingelogd kunt zijn op verschillende applicaties. Het antwoord daarop is: API's

Wat is nu een API?

Een API is een afkorting die staat voor Application Programming Interface. Een API is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee software programma's met elkaar kunnen communiceren. U zou kunnen zeggen de boodschapper die een verzoek indient bij een provider en vervolgens het antwoord terugkoppelt.

(Micro) Services

Een applicatie bestaat vaak uit een aantal verschillende onderdelen. Dit kan zijn een database waar bijvoorbeeld bestellingen worden opgeslagen, een service waar onderhoudshistorie wordt bijgehouden, een omgeving met daarin alle behaalde (verplichte) certificaten van de medewerkers, etc...

Combineren

Om nu al deze informatie uit al deze verschillende bronnen te kunnen combineren kan één frontend applicatie tegelijkertijd worden verbonden met al deze aparte services en de informatie uit al deze verschillende bronnen combineren tot één groter geheel.

Voordelen

API’s worden dus gebruikt om verschillende systemen, apps of websites op een gestandaardiseerde manier met elkaar te leten communiceren en hoeven dus ook maar één keer te worden ontwikkeld.

Heeft u vragen of ideeën om uw dienstverlening of het gebruik van uw software voor uw medewerkers of klanten eenvoudiger en makkelijker te maken? Neem dan even contact met ons op om uw wensen en ideeën te bespreken.