Wordpress

Grote kans dat uw website gebouwd is met Wordpress. Wordpress is de meest populaire opensource-software om websites mee te bouwen. Om uw website-diensten voor uw klanten uit te breiden, kunt u uw website uitbreiden met extra Wordpress plugins. Bijvoorbeeld plugins voor mobiel, blogs, contactformulieren, of koppeling met uw interne systemen.

Wat is een WordPress plugin nu eigenlijk?

Een Plugin is een op zichzelf staand programma, stukje code of script dat u kunt toevoegen aan uw website. Plugins worden vaak gemaakt om de standaard functionaliteiten van de website uit te breiden. Plugins kunnen door iedereen gemaakt worden en zijn beschikbaar via de ‘Plugins’ module in het navigatiemenu, er zijn tienduizenden plugins (gratis) te downloaden en daardoor is er voor elke wens wel een oplossing.

Biedt uw klanten de beste service

En daar zit tegelijk ook de uitdaging: welke plugin heeft u nodig voor welke dienst? Omdat er zoveel zijn, is het lastig om daarbij de juiste keuze te maken. Daarbij kleven er nadelen aan gratis plugins. De nadelen variëren van beperkte functionaliteit (biedt de gratis plugin wel de service die u nodig heeft?), beveiliging en bugs (wanneer is de plugin voor het laatst bijgewerkt?) en ondersteuning. U biedt de plugin op uw website aan om uw klanten meer service te verlenen, dan is een goede support voor u ook belangrijk.

Nextcloud

Nextcloud is minder bekend dan Wordpress. Waar Wordpress de standaard opensource-software is voor websites (dus om uw klanten te bedienen) wordt Nextcloud de standaard opensource-software voor uw medewerkers.

Wat is Nextcloud?

Met Nextcloud zorgt u dat uw medewerkers online (in de 'cloud') kunnen werken alsof ze op kantoor zitten. Nextcloud regelt uw data-opslag, toegang en diverse functies met apps voor tekstverwerking, multimedia, etc. Daarnaast kunt u Nextcloud uitbreiden met Apps, zoals Agenda's, ToDo's, Contacten, Kanban boards, Dashboards, Documenten, etc...

Privacy (AVG/GDPR)

U kunt Nextcloud zelf hosten op uw eigen (interne) systemen. U bent daarmee dus niet meer afhankelijk van de grote 'buitenlandse' aanbieders zoals: Dropbox, Trello, GMail, Google Drive, Office 365, etc... Daarom is het veel eenvoudiger om aan de nationale (AVG) en Europese (GDPR) privacy wetgeving te voldoen.

Plugins

Nextcloud biedt out-of-the-box al erg veel functionaliteit maar Iwebination ontwikkelt plugins om het nog beter aan te laten sluiten op uw werkprocessen.

Iwebination ontwikkelt plugins op maat, zodat u met uw website en/of online kantooromgeving een nog betere service kunt verlenen die naadloos aansluit op uw bedrijfsprocessen.