Met een PWA biedt u medewerkers en klanten nog betere service

De vraag naar nieuwe, interactieve en makkelijk te gebruiken applicaties neemt toe, waarmee de dienstverlening en betrokkenheid met gebruikers flink verbeterd kan worden. Waar u voorheen vaak alleen voor een 'native' Android of iOS app kon kiezen, is het met de komst van de Progressive Web App (PWA) mogelijk geworden om een groot deel van de native functionaliteit te gebruiken in webapplicaties.

Wat is een PWA?

Een PWA is in de basis een simpele webapplicatie die het beste van het web en het beste van native apps combineert. U kunt het zien als een hybride website oplossing: een combinatie van een website en een web app.

De PWA is vanuit een browser te installeren als een app op een mobiel. De gebruiker ziet de site als pictogram op het startscherm. Zodra hij deze laadt, verschijnt de site in een volledig scherm, met de look & feel van een app. De backend is nog steeds uw 'normale' website.

PWA’s zijn solide, zeer snel en creëren en bieden een hoge mate van interactie en betrokkenheid met de gebruiker. Naarmate de gebruiker meer en meer een relatie opbouwt met de web app, biedt deze voor de gebruiker ook een steeds betere service.

Als u uw gebruikers, klanten of medewerkers een goede dienstverlening en ervaring wilt bieden, kunt u eigenlijk niet meer om een PWA heen.

Voordelen van PWA's

Het doel van een PWA is het leveren van een goede service, dienstverlening en de beleving van uw gebruikers te verbeteren en daarmee ook de onderlinge communicatie en binding. Voordelen van PWA's die Iwebination ontwikkelt zijn onder andere:

  • u beheert alles in één backend en niet apart van elkaar (website en native app), waardoor uw onderhoud- en updatekosten lager zijn;
  • Google kan een PWA indexeren, dit is bij een mobiele app niet mogelijk;
  • het dataverbruik van een PWA is zeer laag;
  • veilig: de data die de PWA verstuurt en ontvangt, wordt versleuteld. Hierdoor kan de data die de gebruiker verstuurd niet door anderen gelezen worden;
  • is ook offline te gebruiken, valt de internetverbinding even weg, dan kan de gebruiker toch actief blijven;
  • koppelingen met uw andere applicaties via bijvoorbeeld een API.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Of heeft u zelf ideeën? Neem dan even contact met ons op.